zoeken

Ziekteverzuimbeleid

Middel:

LTC Boost training

De leefstijltraining BOOST helpt met het krijgen van inzicht in het eigen doen en laten en hier de balans in te vinden tussen werk en privé.

Inhoud

Voor wie?

Iedere medewerker die uit balans dreigt te raken of is geraakt door stress. Bijvoorbeeld door hoge werkdruk, verstoorde werk-privé balans, oververmoeidheid, reorganisatie, conflict, scheiding of ziekte. 

De hectische wereld van vandaag stelt hoge eisen

Balansverstoringen liggen voortdurend op de loer. Met de LTC Boost training krijgen deelnemers door middel van ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen beter inzicht in hun eigen doen en laten en de eigen invloed hierop. Preventief of bij re-integratie. We besteden aandacht aan ontspanning, slapen, bewegen, herstellen, kwaliteiten, communicatie en bevlogenheid. Inmiddels is uit onderzoek ook gebleken dat de LTC Boost training als onderdeel van een Long Covid programma ook zeer effectief is. Er wordt gewerkt in een groep van circa 10 mensen, onder leiding van twee ervaren trainers. 

De training

  • Voor de start van de training vult de medewerker een vragenlijst in
    Na aanmelding ontvangt de medewerker een link naar de vragenlijst. Deze ingevulde vragenlijst vormt  extra input voor de training. Aan het einde van de training schrijft de medewerker een plan van aanpak. 
  • Na de training volgt een traject van e-coaching en e-consult 
    Na de training krijgt uw medewerker hulp om het geleerde naar de praktijk te vertalen. LTC training/NextSteps.nu neemt binnen 5 werkdagen na de Boost training contact op met de medewerker om te informeren hoe het gaat. LTC training plant dan twee coaching gesprekken in. Via een online evaluatie vraagt LTC training/NextSteps.nu 3 maanden later hoe het op dat moment gaat. Daarnaast doorloopt de medewerker een online traject van zes maanden via de LTC Online Academy. Zo wordt ingespeeld op situaties die zich tussentijds voordoen. Hierdoor neemt het effect en de duurzaamheid van de training toe.

Waar vindt de training plaats?

De training vindt in Heeten (Overijssel) plaats.

Corona

Als er extra corona maatregelen van toepassing zijn geldt het volgende:

De training is aangepast aan de huidige regels van de overheid en RIVM. Iedere deelnemer ontvangt bij aanvang eigen trainingsmateriaal met naam, waar je gedurende de training mee werkt.
Er zijn desinfecterende schoonmaakmiddelen aanwezig, waar je gedurende de training gebruik van kunt maken. Telkens wordt afgestemd of de manier waarop de training is ingericht klopt voor de deelnemers. Zo spelen wij in op de actuele maatregelen en op de wensen van de deelnemers.

Investering en vergoeding

De training kost € 1.634,00 per persoon. Zilveren Kruis verzekerden met Aanvullend 3 sterren krijgen € 1.000,- vergoed en verzekerden met Aanvullend 4 sterren krijgen € 1.250,- vergoed. Livvit vult het resterende deel tot 100% aan van maximaal 1 LTC Boost training per persoon per jaar. 

Let op

  • Als de medewerker bij Zilveren Kruis aanvullend verzekerd is, wordt deze verzekering eerst aangesproken.

Zorgaanbieder

LTC training/NextSteps.nu