zoeken

Gezonde werkplek

Praktijkvoorbeeld

Doorlopend werkplekadvies

Groepsgewijze werkplektraining om gezondheidsklachten te voorkomen werd nooit populair bij Fontys en dus pakten ze het anders aan. Fontys biedt tegenwoordig bij ieder werkplekonderzoek een individuele werkplektraining aan.

Inhoud

Resultaat

  • De individuele medewerker ontvangt op efficiënte wijze werkplekonderzoek en training.
  • Door de toename in werkplekonderzoek en –training krijgt Fontys een beter beeld van de ergonomische knelpunten in de werkomgeving.
  • Deze inzichten gebruikt de Hogeschool bij nieuw- en verbouwprojecten en aanschaf van meubilair.

Nodig

  • Afspraken met de verzekeraar over vergoeden individuele werkplektraining. Traditioneel vergoeden verzekeraars namelijk alleen groepstrainingen.

Rob van den Hurk, arbeidsdeskundige, licht toe

'De groepsgewijze werkplektraining was organisatorisch lastig voor elkaar te krijgen. Mensen moesten drie uur van hun werkplek af om de training te kunnen volgen. Zo’n grote groep bijeen krijgen tijdens een lesperiode bleek geen haalbare kaart. Door het individueel te maken was het beter in te plannen en sloot het aan bij de leerbehoefte.'

Tips van Fontys

  • Als je aanbod niet werkt, wil het niet zeggen dat er geen belangstelling is. Spoor de knelpunten op. Denk vraaggestuurd en niet zendergericht.
  • Preventie van klachten en verzuim lukt niet met eenmalige interventies: integreer het in de dagelijkse werkwijze. Ondermeer met doorlopend werkplekadvies.

Meer informatie