zoeken

Lichamelijk zwaar werk bij zwangerschap

Onderdeel van thema: Werk, zwangerschap en borstvoeding

Inhoud

Tips

  • Is een van uw werknemers zwanger? Ga dan na bij welke werkzaamheden zij veel kracht levert, in een belastende houding zit of veel energie verbruikt.
  • Zorg dat uw werknemer houding- en bewegingsinstructies krijgt op de werkplek, bijvoorbeeld door een fysiotherapeut of adviseur fysieke belasting.

Links

  • Toolkit Kinderwens, zwangerschap en werk. In april 2011 is de toolkit Kinderwens, zwangerschap en werk gelanceerd door het RIVM/Centrum voor Bevolkingsonderzoek en Erfocentrum. In de toolkit vindt u informatie over arbeidsomstandigheden die een nadelige invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid, zwangerschap en de gezondheid van een zuigeling (via borstvoeding). De toolkit ondersteunt zowel professionals als werkgevers bij het geven van voorlichting aan mensen met een kinderwens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
  • Op www.zwangerwijzer.nl vindt u laagdrempelige informatie over zwangerschapswensen, werken met een zwangerschap, borstvoeding geven en nog veel meer. De informatie wordt gegeven aan de hand van een vragenlijst, zodat u specifieke informatie krijgt over uw situatie. Hierdoor vormt de test een goede basis voor een preventief consult.