zoeken

Werkdruk

Middel:

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit - 1-daagse training Omgaan met werkdruk

De 1-daagse training Omgaan met Werkdruk belicht de verschillende factoren die een rol spelen bij het ervaren van werkdruk. Uitgangspunt is de balans in draaglast, draagkracht en draagsteun. In deze 1-daagse krijgen de medewerkers, teams en leidinggevenden inzicht in deze aspecten, de eigen veerkracht en communicatie in de organisatie en handvatten hier beter mee om te gaan. Eigen regie, balans werk / privé, het herkennen van signalen en uitspreken in een open gesprek. 

Inhoud

Voor wie?

Medewerkers die werkdruk ervaren en hier oplossingsgericht grip op willen krijgen. Zij ervaren werkdruk, stress, levensfase, verandering en zoeken inzicht en bewustwording in eigen proces. Na afloop van de training hebben deelnemers inzicht in de diverse veroorzakers van werkdruk en welke invloed zij er zelf op hebben. Maar ook waar zij geen invloed op hebben. En zij kunnen een aantal gerichte acties ondernemen om de werkdruk te verlagen.

Leidinggevenden die signalen willen leren herkennen en deze bespreekbaar willen maken. Zij geven leiding bij werkdruk, stress, levensfase, verandering. Tijdens de training gaan zij oefenen met het voeren van moedige gesprekken. Na afloop herkennen de leidinggevenden beter de signalen, kunnen zij werkdruk bespreekbaar maken. Inzicht en bewustwording van het eigen handelen en het effect daarvan op anderen.

Teams die met hun teamleider willen leren zich uit te spreken. Met de ander in dialoog te willen gaan om met elkaar meer grip te krijgen op de ervaren werkdruk.

Corona

Als extra corona maatregelen van toepassing zijn dan geldt het volgende:

De training is aangepast aan de huidige regels van de overheid en RIVM. Iedere deelnemer ontvangt bij aanvang eigen trainingsmateriaal met naam, waar je gedurende de training mee werkt.
Er zijn desinfecterende schoonmaakmiddelen aanwezig, waar je gedurende de training gebruik van kunt maken. Telkens wordt afgestemd of de manier waarop de training is ingericht klopt voor de deelnemers.
Zo spelen wij in op de actuele maatregelen en op de wensen van de deelnemers.

Investering en vergoeding

De training wordt gegeven door LTC training/NextSteps.nu en kost € 2.000,- per groep (minimaal 6-maximaal 12 deelnemers). Livvit vergoedt 100% per groep en maximaal 1 training per medewerker per kalenderjaar. Alle bijkomende kosten zoals eventuele inzet van een acteur, catering en locatiehuur zijn voor eigen rekening. Het is tevens mogelijk om een verdieping aan te brengen op de training door middel van online oefeningen en theorie via de LTC Online Academy.

De training wordt doorgaans fysiek aangeboden, maar is tevens online mogelijk.

Aanbieder

LTC training/NextSteps.nu