zoeken

Werkdruk

Middel:

Vergroot je veerkracht, verminder je stress! Ont-stressen met een app! (groep+online)

Werken in het onderwijs wordt steeds meer topsport. Dat is een fantastische uitdaging, maar als medewerker heb je daarvoor wel de juiste mentale en emotionele (top)conditie nodig.

Inhoud

Voor wie?

Voor medewerkers die last hebben van (werk)stress en/of onder moeilijke omstandigheden (bijvoorbeeld:voortdurende veranderingen in de organisatie, toenemende regelgeving en prestatiedruk) het beste uit zichzelf willen blijven halen.

Leren hoe je jezelf in topconditie brengt

Deze training is gericht op stress-management en het vergroten van veerkracht. De deelnemers krijgen inzicht in de gevolgen van stress en wat ze daaraan kunnen doen. Met behulp van de Inner Balance Trainer, een app met een bluetooth sensor op de smartphone of tablet zien ze wat emotie doet met hun hartritme en worden ze zich bewust van gedrags- en emotionele patronen die leiden tot energieverlies. De deelnemers leren technieken waarmee ze meer grip krijgen op hun emotionele reacties. De kern van het programma is dat je veerkracht groter wordt naarmate je meer energie hebt. Met behulp van de aangeboden technieken in dit groepsprogramma en de Inner Balance Trainer leren de deelnemers energielekken op te sporen en te dichten, energie op te laden en energie vast te houden.

De opbouw

Het programma bestaat uit 4 dagdelen maar kan ook deels online gevolgd worden. Voorafgaand aan de sessies vult de medewerker een online vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst geeft een beeld van de dagelijkse stemming, houding en stressgerelateerde klachten van de medewerker. Bij aanvang van het traject ontvangt de deelnemer een gestructureerd en overzichtelijk werkboek. In het eerste deel van de training wordt duidelijk waar de deelnemers hun energie verspelen en wat daarvan de gevolgen zijn voor hun gemoedstoestand en hun gedrag. Maar ze gaan ook zien wat juist energie geeft en hoe veerkrachtig je dan bent. Met dit inzicht en de technieken die ze leren tijdens de bijeenkomsten of online kunnen de deelnemers verbeteringen aanbrengen in hun energiemanagement. Ze stellen doelen en leren eenvoudige technieken waarmee ze die doelen ook daadwerkelijk kunnen bereiken.
In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan effectief samenwerken en communiceren. Tenslotte maken de deelnemers voor zichzelf een persoonlijk actieplan. Dit actieplan zorgt ervoor dat het geleerde goed geborgd wordt in het dagelijks leven van de deelnemers. Na de training mogen de deelnemers de Inner Balance Trainer houden en kunnen ze dagelijks hun oefeningen blijven doen.

Wat levert het op?

Aan het eind van de training:

  • hebben de deelnemers een helder beeld van de effecten van stress op hun gedrag
  • is er bij de deelnemers sprake van een verbeterd prestatievermogen door emotiemanagement
  • hebben de deelnemers méér energie en vitaliteit
  • hebben de deelnemers meer mentale en emotionele flexibiliteit
  • is het concentratie-en focusniveau van de deelnemers verhoogd
  • zijn de deelnemers beter in staat om te luisteren
  • zijn de deelnemers in staat om coherent te communiceren
  • zijn de deelnemers meer in staat om zich in anderen te verplaatsen
  • zijn de deelnemers in staat om, wanneer zij dat willen, het beste uit zichzelf te halen
  • kunnen de deelnemers hun eigen emoties managen waardoor de kwaliteit van het contact met collega’s en leerlingen toeneemt.

Investering en vergoeding

De maximale vergoeding voor dit programma (inclusief Inner Balance Trainer die de deelnemers bij aanvang ontvangen) is € 562,00 per medewerker per kalenderjaar. De minimale groepsgrootte is 10 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 14.

Let op

Er is de mogelijkheid om een inspiratiesessie over dit programma te verzorgen.

U krijgt één coachingstraject per jaar vergoed

Wij vergoeden maximaal 1 traject per medewerker per kalenderjaar voor alle vormen van coaching samen. Er is geen onderscheid tussen het stressreductieprogramma Meer veerkracht, minder stress! (individueel en groep), Jong geleerd en oud gedaan, Bedrijfsmaatschappelijk werk (coaching) en het coachingstraject dat onder mentale gezondheidsoplossingen of onder fysieke gezondheidsoplossingen valt.

Zorgaanbieder

HeartMath Benelux