zoeken

Werk-en-de-Balans

Welkom op de site Werk-en-de-Balans! Iedereen ervaart wel eens klachten die samenhangen met het werk. Sta er eens bij stil! Want balans krijgen en houden vraagt om een regelmatige check.

Sylvia Bronkhorst
Ik negeerde allerlei stress-signalen, ik zat volledig opgesloten in mijn hoofd.
Sylvia Bronkhorst Projectleider en trainer, Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap, HAN

 

Wat is werkdruk?

Check je werkbalans

Bekijk hier wat werkdruk is, wanneer er sprake is van werkdruk en de factoren die meespelen bij werkdruk.

Hoe zit jij momenteel in je werk? Doe de werkdrukcheck speciaal voor hbo-medewerkers. Het geeft je snel een beeld van je persoonlijke werkbalans.

Wat kun je zelf doen? Wat kan je team doen?

Hoe maak je meer gebruik van je energiebronnen en ontloop je je energievreters? Bekijk hier wat jij kunt doen voor het houden of herkrijgen van balans.

Werkbalans is niet alleen een individuele zaak. Het hangt ook sterk af van de samenwerking in je team. Wat kun (of moet) je er samen aan doen?

Wat doet de hogeschool? Balansverhalen van collega's

Vrijwel alle hogescholen nemen actie om een goede balans te houden of werkdruk te reduceren. Hoe doen andere hogescholen dat? En de jouwe? Bekijk hier goede praktijkvoorbeelden.

Veel medewerkers in het hbo hebben last van een hoge werkdruk. Sommigen raken overspannen. Of bijna. Lees de openhartige verhalen en inzichten van hbo-collega's over het (her)vinden van hun persoonlijke balans.

Toolkit voor hogescholen


Er is een toolkit 'Werk-en-de-Balans' voor hogescholen beschikbaar met diverse communicatiemiddelen. Om de eigen hogeschool in beweging te krijgen en te houden.